At røyking er skadelig for deg selv og dine omgivelser er godt dokumentert. Når du inhalerer røyken skader du dine egne lunger, og når de rundt deg puster det inn skader det også dem. Det kalles passiv røyking, og øker sjansene for å utvikle hjertesykdommer for dem som bare var i nærheten.

  • All røyking skader – selv om du bare røyker av og til
  • Røyking fører til økt risiko for lunge-, hjerte- og karsykdommer
  • Skader også de rundt deg

Hjelpemidler for å slutte

Nikotin er avhengighetsskapende, og det skal ikke mange sigaretter til før du er avhengig av å røyke. Heldigvis finnes det flere metoder og hjelpemidler for hvordan du kan slutte. Er det vanskelig å kutte ut nikotin, kan du bytte ut røyken med for eksempel snus som skal være mindre skadelig.

Snus kommer både med og uten nikotin. Når du har fått røyksuget under kontroll, kan du dermed bytte over til nikotinfri snus. Den inneholder vitaminer og mineraler, smaker det samme som vanlig snus, men inneholder ikke nikotin. Du kan få kjøpt nikotinfri snus på ulike nettbutikker som blant annet Snusdirect.

Gode grunner til å slutte

Det finnes ingen gode grunner til å begynne å røyke…

Det finnes mange gode grunner til å slutte. Med én gang du legger bort røyken vil du merke forskjell. Lungene vil bli bedre innen kort tid, og du vil få både bedre kondisjon og mindre hoste. Du minsker også sjansene dine for å få alvorlige hjerte- og lungesykdommer.

Å slutte og røyke har også positive innvirkninger på din personlige økonomi. Å røyke en 20-pakning om dagen koster deg fort mellom 90 kroner og 100 kroner dagen. Dette utgjør flere tusen kroner hver måned, og blir til flere titalls tusen kroner hvert år. Det er mye å spare på og slutte.

De mange fordelene

Lavere puls, bedre kondisjon og normale smaks- og luktesanser er bare noen av fordelene du vil merke innen tre måneder etter at du sluttet. For hvert år du klarer å holde deg borte fra røyken bedres helsen din. Og som en god bonus vil økonomien din også bli mye bedre.