Nyheter om finans går oppover og opp mot en topp. Siden vi låner såpass mye penger som vi gjør så fører det til at Opp Finans og andre finansinstitusjoner blir skevet mye om i nyhetene. Aftenposten melder at norske husholdninger hadde ved utgangen av august 2012, 2318 milliarder kroner i innenlandske lån selv om pålitelige kilder påstår at renten vil stige i årene fremover.

Når nordmenn låner så mye penger så fører det til nyhetsoppslag dag etter dag, og mange av oppslagene er forbrukerorienterte og forteller oss om hva som lønner seg og hva som ikke lønner seg. Det er en jungel der ute hvor alle låneinstitusjoner, også Opp Finans, vil ha en størst mulig del av kaka, dvs. av pengene til lånekunder.

Når Aftenposten melder om en stor økning i antall utlån så må det tas på alvor, og det gjør det også. På grunn av de mange avisartiklene og oppslagene så kommer forbrukerrådet inn i enkeltsaker og retter ofte opp og korrigerer feil og forbudt markedsføring av lån.