rødt kort Benson K. Whitney

Raser mot oljefondet står det i næringsliv 24.

Det er USAs ambassadør Benson K. Whitney som er ute og sutrer igjen. Forrige gang han var i vinden klaget han på at Norge ikke tar god nok vare på amerikanske legemiddelprodusenter. Denne gangen klager han på at amerikanske firmaer blir svartelistet i oljefondet. Benson K. Whitney mener det er urettferdig at amerikanske firmaer blir droppet fra oljefondet når andre lands verstingfirmaer ikke blir droppet. Hør her Benson, i Norge tenker vi før vi snakker, ok ?

Etter grundige undersøkelser er det ingen som lenger nekter på at bl.a. Wal-Mart, Freeport-Mason og Kerr-Mcgee ikke driver innenfor de retningslinjer Norge krever for å investere. Disse firmaene + mange andre holder rett og slett ikke mål og vi skal være glade for at forrige og nåværende regjering hadde ryggrad nok til å kaste dem ut.

Benson K. Whitney reagerer også på at oljefondet lytter til tips fra bl.a. massemediene og utenforstående om fimaer som ikke driver innenfor retningslinjene. Ja, hvem skal man ellers lytte til da ? USAs regjering kommer aldri med ufordelaktige opplysninger om sitt eget lands selskaper. Videre mener Whitney at resultatet av å ikke investere i disse USA baserte selskaper blir perverst siden oljefondet investerer i andre og fattige lands uetiske selskaper. Tenk deg det, perverst blir det faktisk.

Hvem som er mest pervers er vanskelig å si, eller nei, det er det ikke…