Narkotika, våpen og legemidler hører sammen. Hvorfor det ? Jo, disse bransjene er de mest kyniske bransjene i verden. Dette er folk som gladelig lar afrikanske, og andre barn dø for å øke egen fortjeneste. Nå klager ambassadørene fra USA (Benson K. Whitney ), Storbritannia (Mariot Leslie) og Sveits (Kurt Hoechner) på at norske politikere oppfordrer til å bruke kopimedisin. Kopimedisin er legemidler hvor patentet har gått ut og det er fritt frem for alle å produsere det, og til å selge det for en rimeligere penge. Legemiddelindustrien, som bruker milliarder av kroner hvert år på å utvikle legemidler vil selvfølgelig beholde en større del av kaka, også etter at patentet har gått ut. Det er bare det at vi ikke unner dem en større del av kaka. De ikke bare bruker milliarder på utvikling, de tjener enda flere milliarder på salg i den tiden hvor legemidlet er patentert. Og de tjener mange nok milliarder, vi syns ikke synd på dem, de har ikke noe problem med inntjening på de årene det er patentert, de noen av de rikeste selskapene i verden.

Og nå har de altså lobbet ambassadørene fra USA (Benson K. Whitney ), Storbritannia (Mariot Leslie) og Sveits (Kurt Hoechner) som går til Aftenposten og sutrer. Og tilfeldigvis sutrer de samtidig. Her har legemiddelbransjen vært ute å samordnet sutringen. Legemiddelbransjen bruker alle metoder, de holder tilbake forskningsresultater som ikke fremstiller legemidlene positivt, jukser med forskningsresultater, de betaler leger for å skrive ut den dyreste medisinen, de bruker enorme summer på villedende reklame i land hvor reklame ikke blir kontrolert og de driver en enorm lobbyvirksomhet over hele verden. Hei, ambassadører, det er lov til å tenke selv.

Hvorfor skulle vi bry oss om sutringen deres ? Det er ikke tilfeldig at det er akkurat disse landene, og disse ambassadørene som klager, de som har mest, klager mest. (sånn som undertegnede:). Jo, vi skal bry oss om sutringen til ambassadørene på den måten at vi blåser en lang mars i at GlaxoSmithKline, AstraZeneca, Pfizer, Roche, Vixorid Rhinopharma, Nycomed Pharma, Bristol-Myers Squibb, Eli Lily, Fujisawa, Schering-plough, Merck & Co (MSD for Merck, Sharp and Dohme), Sandoz, Weifa m.fl. taper penger på kopimedisin.