Skal det aldri ta slutt ??? Igjen og igjen hører vi om hjemkomne soldater og fredsbevarende styrker som får psykiske problemer i årene etter utenlandstjenesten. Er det noe rart friske norske ungdommer og befal får problemer når de blir sendt rett inn i krig og nød. En virkelighet vi ikke kan forstå før vi prøver den. Det er en stor skam at ledere i staten og i militæret ikke tar oppgaven med å rehabilitere hjemkomne styrker alvorlig. Det sitter mennesker i ledelsen både i staten og i kommunene og ikke minst i militæret som kan ta affære hvis de vil. MEN DE GJØR DET IKKE. Hvorfor ? Fordi det er lett å ikke bry seg når man ikke må. Og det er lett å la være å gjøre en ekstra innsats når man ikke må. Disse lederne burde offisielt identifiseres og bli gitt det ansvaret som de burde tatt på seg for lengst.

Alkoholisme, angst og til og med selvmord er ikke uvanlig blandt tidligere soldater og fredsbevarende styrker. I og med at det ikke blir gjort nok for de soldatene som kommer i en vanskelig situasjon betyr det at det godtas et visst svinn, sosialt og menneskelig, i Norge i år 2006, det er menneskelig utnyttelse på det groveste.

Så lenge det er slik får vi bare håpe at de soldater og befal som blir spurt (og mast på av forsvarsledelsen) tenker seg om to ganger før de er villige til å reise ut. Vanskelige situasjoner kan oppstå ved hjemkomsten hos den som minst venter det, bare spør de som har fått problemer, hadde de ventet det ? Nei, da hadde de ikke reist ut. Forsvaret og de som rekrutterer sier nemlig ikke f.eks. «to av dere som sitter ved bordet der kommer til å ta selvmord når dere kommer hjem» eller «dere er ti menn ja, da vil tre av dere bli plaget av angst resten av livet». Tvertimot blir soldatene og befalene lovet et utviklende, spennende og utfordrende program i nye og ukjente omgivelser.

Det er synd det er slik, fredsbevaring er viktig, veldig viktig, men ikke viktigere enn enkeltskjebnene til alle de ulykkelige tidligere og fremtidige soldatene som har gjort fredsbevaring mulig.

DET ER EN SKAM NORGE!!!

Har du en mening om denne saken vær så vennlig å skrive en kommentar ved å trykke på nummeret opp til venstre og scroll ned.