laks oppdrett     lakseskudd  

Tiltalte har i en årrekke tilført det norske og utenlandske folk ukjente mengder av det kreftfremkallende tungmetallet kadium. Når til og med russerne, som lever i et samfunn som beskrives som nærmest lovløst, nekter norske oppdrettere å eksportere oppdrettslaks til Russland er det på tide å våkne.
Når også seniorforskeren Claudette Bethunes «må gå frivillig» fra jobben som forsker i Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) på grunn av å ha offentliggjort sine meninger om gift i norsk laks er det på tide å våkne enda en gang.
Ugh!!! «Gå frivillig» – hørt den før ? hvor dumme tror NIFES at vi er ???
Eksporten av norsk laks er verdt 10 – 12 milliarder kroner årlig og regnestykket norske myndigheter og oppdrettere godtar og bruker ser sånn ut:
700.000 tonn oppdrettslaks = 10 milliarder kroner = risikoen for at din og min, samt ca 1.000.000 utlendingers helse svekkes alvorlig + at noen kan dø av kreft.

Som om ikke det er nok, rømt laks fra oppdrettsanlegg truer med å utrydde den norske ville laksestammen. Dette er ikke noen tom trussel ala Frps trussel om at norge blir styrt etter sharialovene om 50 år. Oppdrettslaksens trussel er reell og godt dokumentert. Det sier seg selv at når det rømmer 500.000 laks fra norske oppdrettsanlegg hvert år og tallet på gytende villaks er på 250.000 så må det gå galt.
Det er fare for at norske myndigheter ofrer villaksen for 10 milliarder kroner i året, men slettes ikke sikkert, norske myndigheter har vist anstendighet og åpnet øynene før når det gjelder både ditt og datt. Det er bare det at innimellom svinger det noe så sinnsvakt sakte mellom øra.

Foreløpig, hva med å tenke seg om to ganger neste gang man er i en konfirmasjon eller et bryllup, hva med å la laksen ligge og spise eggerøra. (Vel, eggprodusentenes behandlig av høner er jo et kapittel for seg, hmmm, det er pokker så vanskelig å spise mat som ikke på en eller annen måte er mishandlet.)

lakse baguett Baguett med gift, eggerøre og salat – herlig.