Det er mange som har vært redd for at roboter skal ta fra oss arbeidsoppgavene våre, men det er nå ikke sikkert at det er akkurat dette som kommer til å skje. Hvis vi bruker Universal Robots som et eksempel så vil robotene effektivisere arbeidshverdagen vår, ikke ta over den.

Universal Robots er en av flere bedrifter der ute som spesialiserer seg på industriroboter som skal gjøre arbeidsdagen enklere og mer effektiv. De jobbene robotene eventuelt vil erstatte er jobber som deler av monteringer, innpakning og stabling. Dette er jobber som de fleste vil kalle kjedelige og også jobber som kan være ganske helseskadelige for leddene våre.

Roboter vil være en større del av fremtiden

Det programmeres roboter hver eneste dag og det er et faktum at roboter kommer til å være en større del av fremtiden, sammenlikner med slik det er i dag. Det trenger ikke være noe negativ selv om mange velger å se det slik. Robotene kan hjelpe eldre med å huske medisinene sine, de kan pakke inn produkter raskere og de kan montere skruer slik at produksjoner går raskere.

Ta for eksempel en gjengearm. De kan gjøre ekstremt presist og detaljert arbeid som ellers ville tatt en medarbeider mye lenger tid. Gjengarmen kan også erstatte en del arbeidsoppgaver som normalt ville krevd at en medarbeider sitter med både bøyd nakke og bøyd rygg, noe som i lengden kan være ekstremt helseskadelig. Da må vi vel være enig i at det er bedre at en robot gjør jobben fremfor at en medarbeider må gå av med pensjon tidlig grunnet helseskader? Gjengarmen kan faktisk være et fantastisk tilskudd på arbeidsplassen.

Enkel programmering

Det er også enkelt å lære seg å programmere robotene til å gjøre akkurat det du trenger den til å gjøre. Mange bedrifter sender også ut medarbeidere som kan gjøre denne programmeringen for deg, men det kan jo være litt spennende å lære seg det også. Universal Robots som vi brukte som eksempel i sta har for eksempel et kurs der du kan lære deg å programmere robotene slik at du kan være teknologisk ansvarlig på din arbeidsplass. Det er jo absolutt noe å putte på CV-en.

Avslutningsvis så er det rett og slett bare greit å vite at du trenger ikke å være bekymret for at jobben din skal forsvinne fordi en robot tar over, men kanskje slipper du å gå av tidlig med pensjon.

Også hjemme kan man etterhvert ha roboter: