Etter kritikk av dårlige arbeidsforhold og lønn erklærer Qatar seg klar til heve betalingen til gjestearbeidere i fotballsektoren.

Slavedriverne i Qatar er klar til å innføre minstelønn for de tusenvis av importerte arbeiderne som er i gang med å bygge stadions og infrastruktur til fotball-VM i 2022.

Det opplyser Qatars Nyhetsbyrå.

Landet er med rette anklaget for å se stort på menneskerettighetene og tilbyr gjestearbeiderne som jobber for fotball VM forhold som er blitt sammenlignet med slaveri.

Når og hvor mye er uvisst

Det er imidlertid ikke klart når minstelønna vil bli innført eller hvor høy en lønn det er snakk om.

En minstelønn vil «oppfylle de nødvendige behovet for arbeidere til å leve på et passende humanitært nivå», sier statsrådet for administrativ utvikling, arbeid og sosiale anliggender, Issa Saad al-Jafali Al-Nuaimi. Hva han syns er et passende nivå for slaver vites ikke, men vi kan regne med at arbeiderne ikke blir særlig rike av det.

Arbeidere, fagforeninger og menneskerettighetsgrupper har lenge klaget over at et stort antall mennesker som jobber til det beste for fotballen ikke får den lønnen de var lovet. Og at lønnen ofte ikke blir utbetalt i tide.