Når man er ung er meninger og smak veldig viktig. Kanskje er det stort gruppepress om å like sport, ha bestemte klær eller å høre på ”riktig” musikk. Ungdom i dag har også et annet problem som gjør alt mye mer komplisert, nemlig internett.

Det er både fare for å bli eksponert og utsatt for sjikane ved at noen legger ut usanne eller ondskapsfulle historier om andre. De kan skjule seg bak falske kontoer eller skylde på andre. Og på nett kan man føle seg så mye mer selvsikker, uten tanke om hva slags konsekvens slik trakassering kan føre til.

Er man venner i det virkelig liv, bør man også være det på nett. Dessuten bør man la alle andre være. Det kan også være strafferettslig ulovlig å legge ut bilder av andre uten deres samtykke.

Men ofte blir man virkelig overrasket over hvordan andre fikk informasjon man helst skulle se at andre ikke kjente til. Det er nemlig mange plattformer og apper som deler hvilken musikk man hører på.

Spill den musikken du selv vil høre på

Vi mener at alle skal få lov til å høre på akkurat det de vil. Selvsagt kan enkelte bli vel overivrige og skal få alle andre til å høre på deres musikk, men de sliter ikke med å bli mobbet for sine favoritter. Men faktisk er det mange som ikke vil fortelle hvilken musikk de liker, fordi de risikerer å bli mobbet eller sett ned på.

Ofte blir man direkte koblet til sine venner på sosiale medier når man spiller av sin musikk på plattformer som Youtube og Spotify. Du kan selvfølgelig velge å ikke legge til venner, eller du kan bruke et gratis VPN. Da vil du ikke måtte stå til svar for når du hørte på ”guilty pleasures” eller hardrocken som bare pappa hører på.

Med VPN kan du nå surfe fritt og helt anonymt uten å tenke på at venner skal kommentere og tulle med deg. Selv om de bare vil tulle, kan det være ganske sårende, spesielt i puberteten.

Selv voksne kan godt skjule musikklistene sine, og her handler det ofte om hvor flaue barna kan bli av dem når de spiller Barbie Girl og Macarena på full guffe når ingen hører på. Like fullt blir historikken registrert, slik at alle kan se.

Lær foreldrene dine om VPN så trenger du slippe å se hva de hører på.

Andre grunner til å skaffe seg VPN

Men kanskje skal du overraske gjengen med en skikkelig party-liste på festen, og dette er noe du virkelig kan. Da er det lurt å bruke VPN så du ikke røper noe. Kanskje er det Lasse Stefanz, Gluntan eller Vikingarna som står på spillelista, eller så kan det være glamrockens konger fra Sweet, Whitesnake, Twisted Sister eller det finske bandet Hanoi Rocks. Festen kan nå ta av mens dere headbanger til Detroit Rock City!

Billig løsning for dyrbar anonymitet

Man kan ikke annet enn å stemme i at VPN er en sikker vinner og billig løsning for dem som surfer på nett. Dessuten slipper man å bli lesset ned med tilpassede annonser som bare er plagsomt. Du vet jo best hvilken musikk du vil høre på. Ikke sant?

VPN sikrer dine spillelister og nettilgang uten problem. Surfing blir nå hindringsfritt med like god hastighet.

Musikk er og blir en privatsak, noe du også ikke skal sette bort til andre å avgjøre. Du kan selv bestemme om du vil høre på Sondre Justad eller Billie Holliday. Men bruker du internett, kan du også få mange nye inspirasjonskilder. Musikk er livet. Med eller uten VPN.