Las Vegas er en av de mest besøkte byene i USA, og står for en stor del av turismen som kommer fra andre verdensdeler. Nesten 43 millioner besøkte byen i 2016, dersom man tar med den hjemlige turismen. Byen er kjent for sitt ville natteliv, men ikke minst gambling, men den er veldig avhengig av turisme generelt. Ingen by i USA har større andel av sine innbyggere som arbeider med turisme, enten det er i hotell –og service-bransjen eller på det private utleiemarkedet. Det utgjør nesten 44 % av all sysselsetting i eller rundt Las Vegas. Det vil si at over 250000 mennesker arbeider med turisme. Derfor er det viktig for byen å komme raskt tilbake i vanlig gjenge, etter den fatale skyte-episoden som førte til av 58 mennesker ble drept og flere hundre skadet.

Vil skytingen holde turistene borte fra Las Vegas?

Selv om byen ble åsted for en grusom massakre, tyder ingenting på at turismen skal se dårligere tider. Siden forrige finanskrise har turismen økt dramatisk, og siden 1970 er økningen enorm. Det at Trump ble president har hatt en større innvirkning enn skytingen. Tar man andre eksempler på slike hendelser, ser man hvorfor. I fjor ble 49 mennesker drept i en lignende skyting på en nattklubb i Orlando, Florida. Men tallene som Visit Orlando kommer med i etterkant av den tragiske hendelsen, viser at turismen har økt med 3,3 prosent.

Det samme skjedde for to år siden, da 14 mennesker ble skutt og drept i San Bernadino, California. Likevel så man en sterk økning i turist-tallene året etter, men over 2 % økning. Det sier ganske mye, når man tenker på at turismen fra Mexico har gått ned dramatisk etter urolighetene som presidenten selv har klart å lage mellom de to nabolandene.

Jo flere våpen, desto flere drap

USA rangeres som det tolvte verste landet i verden når det gjelder drap med skytevåpen, bare så vidt bak Burundi som er et land i kaos og krig. Slike land blir man som oftest advart om å feriere til. I følge en rapport er det 88 våpen per 100 innbyggere i USA, og det er mer enn noe annet land. Likevel er det mye som kan tyde på at tallet skal være enda høyere. Derfor blir turister som reiser til USA advart om at man bør unngå øde og ukjente områder, spesielt nattestid. Dette gjelder spesielt i byer som Baltimore, Detroit, Chicago, Philadephia og Los Angeles. Men til og med Las Vegas viser en stadig økning i drap, med en økning på 31% de siste 25 årene. Likevel ser også disse byene en økning i turismen. Dette tyder på at antall skytinger og drap ikke påvirker turismen nevneverdig.

Forventes det likevel nedgangstider i Las Vegas?

Det er tidlig å si hva som vil skje med turismen i byen med neonlysene og millioner av turister hvert år. Men turistnæringen i byen uttaler at:

På tross av denne grusomme handlingen som drepte så mange uskyldige mennesker, er dette et isolert tilfelle. Las Vegas er et sterkt samfunn som vil jobbe seg gjennom tragedien, og derfor er det viktig at politiet får jobbe i fred med saken mens den fortsatt pågår. Det er med stor takknemlighet ovenfor utøvende makt at fremtiden ser lys ut.

Våpenloven er ulik i forskjellige stater, men selv Nevadas liberale tolkning av våpenloven, gjør ikke at de havner langt ned på lista over de verste statene. Nevadas lover krever både bakgrunnssjekk ved privat salg, men det er lovlig å bære våpen åpenlyst i offentligheten. Det er heller ikke noe register over hvem som handler våpen eller hvilke våpen de handler. Det er heller ingen begrensninger på hva slags type våpen det er eller hvor mange magasin det har.

Likevel er det ingenting som tyder på at turismen avtar, selv med disse våpenlovene.